AktualityŠport

Nové futbalové ihrisko

obed
poradna

V priebehu mesiaca september dôjde k otvoreniu a sprístupneniu nového futbalového ihriska v areáli Stredného odborného učilišťa „Calex“.

Ruku k tomuto dielu priložilo aj Mesto Zlaté Moravce.

Po rozhodnutí primátora Ing. Petra Lednára, CSc a vzájomných ústretových krokoch všetkých zainteresovaných strán, prišla na rad spolupráca riaditeľa Technických Služieb Ing. Jozefa Latiku a riaditeľa Stredného odborného učilišťa PaedDr. Dušana Husára.

Mesto sa prostredníctvom Technických služieb postaralo o bezplatný odvoz starého povrchu pôvodného ihriska – antuky, na skládku komunálneho odpadu. Škola mala k dispozícii aj dva veľkokapacitné kontajneri, ktoré boli po ich naplnení vyvezené bezplatne. Okrem toho mohli využívať dva dni poskytnuté motorové vozidlo.

Vďaka Mestu Zlaté Moravce pri zriadení ihriska poskytnúť služby na svoje náklady, ušetrila škola cca. 15 500 €.

Nové ihrisko bude pokrývať plochu 1250 m² a jeho určitou prednosťou bude umelý trávnik bez mantinelov. O využitie ihriska bude postarané najmä žiakmi Požitavskej futbalovej akadémie, no bežným sa stane aj jeho sprístupnenie v určité hodiny verejnosti. Priebežné dobudovávanie ihriska bude trvať niečo vyše roka no prvotnou, najbližšou vyhliadkou a to aj vďaka projektom, bude umelé osvetlenie, ktoré by malo pribudnúť už v októbri tohto roku.

-r-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button